Spaghete cu pui din: piept de pui, unt, ardei iute, ciuperci, ceapa, supa de ciuperci, masline, sos worcestershire, tabasco, sare, piper, spaghete, parmezan. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Carnea de pui are un […]
Chiftele cu sos de ciuperci
PrinteazaChiftele cu sos de ciuperci din: carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- o ceapă
- un morcov
- un cartof
- o felie de ţelină
- doi căţei de usturoi
- două felii de pâine
- 3 ouă
- 300 ml apă
- 200 g ciuperci
- 50 g unt
- o lingură cu făină
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- busuioc verde
- ulei
Mod de preparare:
Chiftele cu sos de ciuperci: Carnea de pui se spală, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste carne.
Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează ca să elimine sucul format.
pun peste carne, se adaugă miezul de pâine înmuiat în apă caldă şi stors, sare, piper şi pătrunjel tocat
adaugă ouăle, se formează chifteluţe cu mâna umedă, apoi se prăjesc în ulei încins. scot într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se topeşte untul, se adaugă făina, apa, sare si piper.
amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, se adaugă ciupercile şi se fierb cinci minute. toarnă smântână, se amestecă, se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se pasează cu un blender.
Pofta buna!