Chiftele cu sos de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele cu:carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • o ceapă
  • un morcov
  • un cartof
  • o felie de ţelină
  • doi căţei de usturoi
  • două felii de pâine
  • 3 ouă
  • 300 ml apă
  • 200 g ciuperci
  • 50 g unt
  • o lingură cu făină
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • ulei

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste carne.

Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează ca să elimine sucul for­mat.

Se pun peste carne, se adaugă miezul de pâine înmuiat în apă caldă şi stors, sare, piper şi pătrun­jel tocat

Se adaugă ouăle, se formează chifteluţe cu mâna umedă, apoi se prăjesc în ulei încins. Se scot într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se topeşte untul, se adaugă făina, apa, sare si piper.

Se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, se adau­gă ciupercile şi se fierb cinci minu­te. Se toarnă smântână, se ames­tecă, se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se pasează cu un blender.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.