Tournedos sote

Printeaza

Tournedos sote din:  muschi, unt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 muşchi de 1-1,500 kg
  • 1 lingură unt sau ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tournedos sote: Alegem un muşchi bun de vacă, tă­iem capul şi coada, curăţăm vinele şi pieliţele.

Muşchiul trebuie să rămînă ro­tund, lung, frumos. Tăiem un Tournedos , adică o felie groasă de un deget, în greu­tate de 125-150 g.

Presărăm felia cu pi­per, o ungem pe o parte şi pe alta cu unt sau cu ulei, potrivim cu mîna forma şi punem bucata pe o farfurie.

Procedăm la fel cu toate feliile.

Cu 10 minute înainte de masă topim într-o tigaie o bucăţică de unt, punem fe­liile şi le prăjim la foc iute, întorcîndu-le o singură dată. In 10-15 minate, Tournedosul este gata. înainte de a lua frip­tura de pe foc, presărăm sare.

Pregătim crutoane, adică felii de pline prăjită, groase de o jumatate de deget. Painea nu trebuie să fie prea uscată.

Punem turnedosurile pe crutoane în farfurie, iar sosul îl turnăm deasupra.

Servim cu piure de cartofi, cu mazare, fasole fideluţă, cartofi noi sote, cartofi prăjiţi .

De asemenea, sos de tarhon, salată verde sau oricare altă salată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Friptură de Vită cu Sos de Mărar

Friptură de Vită cu Sos de Mărar – un preparat sofisticat și aromat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-un adevărat festin. Combinarea frăgezimii cărnii de vită cu prospețimea sosului de mărar creează o explozie de arome care va impresiona orice gurmand. Ingrediente: 1 kg de mușchi de vită 3 […]

Sarmale în foi de vita – Reteta Traditionala

Sarmale în foi de vita – Reteta Traditionala din: foi de vita de vie, carne de porc, carne de vita, orez, ceapa, ulei, pasta, sare, piper, boia, supa, ierburi. Sarmalele în foi de viță sunt un fel de mâncare tradițional est-european, adesea asociat cu zilele calde de vară și cu ospitalitatea generoasă. Acestea sunt apreciate […]

Burger cu Carne de Vită și Brânză de Capra

Burger cu Carne de Vită și Brânză de Capra din: chifle, carne de vita, branza de capra, mustar, rosie, salata, ceapa, maioneza, usturoi, sare, piper, ulei. Burgerul cu carne de vită și brânză de capră este o adevărată delicatesă gourmet, combinând savoarea bogată a cărnii de vită cu textura cremoasă și gustul distinct al brânzei […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.