Friptură de Vită cu Sos de Mărar – un preparat sofisticat și aromat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-un adevărat festin. Combinarea frăgezimii cărnii de vită cu prospețimea sosului de mărar creează o explozie de arome care va impresiona orice gurmand. Ingrediente: 1 kg de mușchi de vită 3 […]
Tournedos sote
PrinteazaTournedos sote din: muschi, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 muşchi de 1-1,500 kg
- 1 lingură unt sau ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tournedos sote: Alegem un muşchi bun de vacă, tăiem capul şi coada, curăţăm vinele şi pieliţele.
Muşchiul trebuie să rămînă rotund, lung, frumos. Tăiem un Tournedos , adică o felie groasă de un deget, în greutate de 125-150 g.
Presărăm felia cu piper, o ungem pe o parte şi pe alta cu unt sau cu ulei, potrivim cu mîna forma şi punem bucata pe o farfurie.
Procedăm la fel cu toate feliile.
Cu 10 minute înainte de masă topim într-o tigaie o bucăţică de unt, punem feliile şi le prăjim la foc iute, întorcîndu-le o singură dată. In 10-15 minate, Tournedosul este gata. înainte de a lua friptura de pe foc, presărăm sare.
Pregătim crutoane, adică felii de pline prăjită, groase de o jumatate de deget. Painea nu trebuie să fie prea uscată.
Punem turnedosurile pe crutoane în farfurie, iar sosul îl turnăm deasupra.
Servim cu piure de cartofi, cu mazare, fasole fideluţă, cartofi noi sote, cartofi prăjiţi .
De asemenea, sos de tarhon, salată verde sau oricare altă salată.
Pofta buna!
Sarmale în foi de vita – Reteta Traditionala
Sarmale în foi de vita – Reteta Traditionala din: foi de vita de vie, carne de porc, carne de vita, orez, ceapa, ulei, pasta, sare, piper, boia, supa, ierburi. Sarmalele în foi de viță sunt un fel de mâncare tradițional est-european, adesea asociat cu zilele calde de vară și cu ospitalitatea generoasă. Acestea sunt apreciate […]
Burger cu Carne de Vită și Brânză de Capra
Burger cu Carne de Vită și Brânză de Capra din: chifle, carne de vita, branza de capra, mustar, rosie, salata, ceapa, maioneza, usturoi, sare, piper, ulei. Burgerul cu carne de vită și brânză de capră este o adevărată delicatesă gourmet, combinând savoarea bogată a cărnii de vită cu textura cremoasă și gustul distinct al brânzei […]