Budincă cu hribi şi costiţă

Printeaza

Budincă cu hribi şi costiţă din: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti verzi.

 

Ingrediente:

  • o pâine
  • 450 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 250 g hribi
  • 50 g unt
  • 180 g brânză telemea
  • 300 g costiţă
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură cu cimbru
  • sare
  • piper
  • smântână
  • castraveţi verzi

 

 

Mod de preparare Budincă cu hribi şi costiţă:

Pâinea se curăţă de coajă, se rupe bucăţi mai mici şi se pune într-un bol mai înalt. Se adaugă laptele dulce, sarea, piperul şi se lasă să se înmoaie pâinea.

Se adaugă ouăle, brânza tele­mea tăiată bucăţi mici sau dată pe râzătoare, ceapa şi usturoiul. Se presară cimbrul, se pasează totul cu un blender şi se lasă să se odihnească cinci minute.

Costiţa se taie julien, apoi cubuleţe şi se prăjeşte într-o cratiţă fără ulei. Se scurge de grăsime, se pune peste ingredien­tele pasate împreună cu hribii tăiaţi mărunt şi căliţi în jumătate din can­titatea de unt.

Se amestecă toate ingredien­tele, se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit până devine aurie şi aluatul nu se mai lipeşte de scobitoare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.