Găluşte de griş cu sos de smantană

Printeaza

Găluşte de griş cu sos de smantană

Ingrediente:Găluşte de griş cu sos de smantană

  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de griş
  • untdelemn
  • sare
  • piper
  • condimente
  • 3-4 linguri de untdelemn

Pentru sos ai nevoie de:

  • 1 ceaşcă supă de zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub condiment de legume)
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură tarhon
  • 1/2 păhărel ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1-2 căţei de usturoi

 

Mod preparare găluşte:

Baţi albuşurile cu sare, adaugi gălbenuşurile amestecând uşor. Pui apoi grisul în ploaie, piperul, condimentul şi 3-4 linguriţe de untdelemn şi amesteci până obţii o pastă ca o smân­tână groasă.

Intr-o cratiţă pui la fiert apă cu condimente şi când dă în clocot lei câte o lingură din compoziţia de găluşte şi le dai drumul în cratiţă. Inmoi lingura în apă de câte ori iei din compoziţie. Adaugi puţină apă rece şi le laşi la fiert, la foc mic. Când sunt gata, le scoţi pe un pla­tou cald şi pregăteşti sosul de verdeaţă.

Mod preparare sos:

Speli verdeaţa şi o toci mărunt. Rumeneşti făina în ulei încins şi stingi cu supa de zarzavat. După câteva clocote adaugi verdeaţa tocată, sarea şi piperul după gust.

Laşi să fiarbă puţin, pui zeama de lămâie şi usturoiul pisat şi tragi cratiţă de pe foc. Mai poţi servi sosul cald sau rece la salate, preparate din peşte, pilafuri.

 

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • galuste de gris cu sos

1 comentariu

  1. Si smantana unde este?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.