Găluşte de griş cu sos de smantană
PrinteazaGăluşte de griş cu sos de smantană
- 2 ouă
- 3-4 linguri de griş
- untdelemn
- sare
- piper
- condimente
- 3-4 linguri de untdelemn
Pentru sos ai nevoie de:
- 1 ceaşcă supă de zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub condiment de legume)
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură tarhon
- 1/2 păhărel ulei
- sare
- piper
- zeama de la 1 lămâie
- 1-2 căţei de usturoi
Mod preparare găluşte:
Baţi albuşurile cu sare, adaugi gălbenuşurile amestecând uşor. Pui apoi grisul în ploaie, piperul, condimentul şi 3-4 linguriţe de untdelemn şi amesteci până obţii o pastă ca o smântână groasă.
Intr-o cratiţă pui la fiert apă cu condimente şi când dă în clocot lei câte o lingură din compoziţia de găluşte şi le dai drumul în cratiţă. Inmoi lingura în apă de câte ori iei din compoziţie. Adaugi puţină apă rece şi le laşi la fiert, la foc mic. Când sunt gata, le scoţi pe un platou cald şi pregăteşti sosul de verdeaţă.
Mod preparare sos:
Speli verdeaţa şi o toci mărunt. Rumeneşti făina în ulei încins şi stingi cu supa de zarzavat. După câteva clocote adaugi verdeaţa tocată, sarea şi piperul după gust.
Laşi să fiarbă puţin, pui zeama de lămâie şi usturoiul pisat şi tragi cratiţă de pe foc. Mai poţi servi sosul cald sau rece la salate, preparate din peşte, pilafuri.
Pofta bună!
Incoming search terms:
- galuste de gris cu sos
Si smantana unde este?