Friptura de vita marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 350 ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare piper Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de plastic, cu toate ingredientele pentru marinata. Inchideti […]
Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine
PrinteazaFriptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon.
- 250 g taitei
- sare
- 2 linguri unt
- 4 bucati carne de vita (a 100 g)
- 2 linguri unt topit
- piper
- 100 g ciuperci champignons
- 1 ceapa
- 2 fileuri sardine
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 200 ml smantana
- 100 g smantana fermentata
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, scurgeţi-i şi amestecaţ-i cu unt.
Puneţi-i într-un vas termorezistent şi păstraţi-i calzi la 75C.
Prăjiţi carnea în untul topit cea 4 minute pe fiecare parte, condimentaţi-o. aşezaţi-o peste paste şi băgaţi din nou totul la cuptor.
Pregătiţi ciupercile, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Prăjiţl-le cea 5 minute în grăsimea rămasă.
Tăiaţi sardinele mărunt şi amestecaţi-le cu boiaua de ardei, ciupercile şi ceapa.
Amestecaţi cele două tipuri de smântână şi amidonul, apoi stecuraţi sosul obţinut, fierbeţi-l şi condimentaţi-l cu sare şi piper.
Turnaţi totul peste mâncarea din cuptor şi ornaţi-o cu arpagic şi felii de lămâie.
Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Friptura de vita cu gutui si usturoi de Jamie Oliver
O reteta simpla si gustoasa de Friptura de vita cu gutui si usturoi din: ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, gutui carne de vita, rosii, pasta de rosii, piure de rosii, scortisoara, frunze de dafin, ienibahar, vin rosu si paste. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 10 cepe mici, taiate in jumate 3 catei […]