Tort de ananas şi cocos

Printeaza

Tort de ananas şi cocos din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, ulei, ananas, suc de ananas, smantana, zahar, frisca, gelatina, dulceata si fulgi de nuca de cocos.

Ingrediente:Tort_de_ananas_si_cocos

  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 35 ml ulei

compozitie:

  • 400 g ananas
  • 125 ml suc de ananas
  • 125 ml smantana
  • 80 g zahar
  • 250 g frisca
  • 2 g gelatina
  • 50 g dulceata
  • 350 g ananas pentru decor
  • 250 g fulgi de nuca de cocos

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul spumă. Se încorporează treptat făina, uleiul şi zahărul vanilat.

Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Se coace la 200c C. După ce s-a răcit, se taie în 2 felii.

Se fierbe sucul de ananas cu zahărul. Se adaugă 400 g de ananas felii şi se fierb uşor. Se lasă la rece.

Se mixează jumătate din ananasul fiert şi se ames­tecă bine cu gelatina topită şi frişca.

Se lipesc foile cu dulceaţă, li se dă o formă rotundă şi se pun într-un inel de tort.

Se garnisesc cu felii de ananas şi se toarnă compoziţia gelatinoasă.

Se lasă să se întărească, se îndepărtează inelul şi se decorează cu frişca, felii de ananas şi fulgi de nucă de cocos.

 

Tort de ananas şi cocos

Tort_de_ananas_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.