Tort de ananas şi cocos
PrinteazaTort de ananas şi cocos din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, ulei, ananas, suc de ananas, smantana, zahar, frisca, gelatina, dulceata si fulgi de nuca de cocos.
- 4 oua
- 1 pachet zahar vanilat
- 100 g zahar
- 150 g faina
- 35 ml ulei
compozitie:
- 400 g ananas
- 125 ml suc de ananas
- 125 ml smantana
- 80 g zahar
- 250 g frisca
- 2 g gelatina
- 50 g dulceata
- 350 g ananas pentru decor
- 250 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul spumă. Se încorporează treptat făina, uleiul şi zahărul vanilat.
Se amestecă bine şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Se coace la 200c C. După ce s-a răcit, se taie în 2 felii.
Se fierbe sucul de ananas cu zahărul. Se adaugă 400 g de ananas felii şi se fierb uşor. Se lasă la rece.
Se mixează jumătate din ananasul fiert şi se amestecă bine cu gelatina topită şi frişca.
Se lipesc foile cu dulceaţă, li se dă o formă rotundă şi se pun într-un inel de tort.
Se garnisesc cu felii de ananas şi se toarnă compoziţia gelatinoasă.
Se lasă să se întărească, se îndepărtează inelul şi se decorează cu frişca, felii de ananas şi fulgi de nucă de cocos.
Tort de ananas şi cocos
Pofta buna!