Salată de conopidă cu sos si tarhon
PrinteazaSalată de conopidă cu sos si tarhon
- 2 kg conopidă
- 6 ouă
- 3-4 castraveţi muraţi
- 2-3 linguri muştar
- 1/2 legătură tarhon
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 linguriţă oţet
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi conopida, o speli bine cu apă, apoi o pui la fiert în apă cu sare. Separat pui la fiert şi 4 ouă. Când conopida e fiartă, o laşi să se scurgă şi o desfaci în bucheţele.
După ce au fiert ouăle, le laşi să se răcească, apoi le cureţi. Amesteci 2 gălbenuşuri fierte cu 2 gălbenuşuri crude şi le freci cu ulei până obţii o maioneză.
Tai castraveţii cubuleţe, cât mai mărunt cele 2 ouă fierte şi cele 2 albuşuri fierte rămase de la maioneză.
Toci şi pătrunjelul, şi tarhonul. Le adaugi pe toate în maioneză, pui şi muştarul, oţetul, potriveşti gustul de sare şi piper şi torni sosul peste bucheţelele de conopidă fiartă.
Poftă bună!