Salată de conopidă cu sos si tarhon

Printeaza

Salată de conopidă cu sos si tarhon

Ingrediente:Salată de conopidă cu sos si tarhon

  • 2 kg conopidă
  • 6 ouă
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • 2-3 linguri muştar
  • 1/2 legătură tarhon
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriţă oţet
  • piper
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, o speli bine cu apă, apoi o pui la fiert în apă cu sare. Separat pui la fiert şi 4 ouă. Când conopida e fiartă, o laşi să se scurgă şi o desfaci în bucheţele.

După ce au fiert ouăle, le laşi să se răcească, apoi le cureţi. Amesteci 2 gălbenuşuri fierte cu 2 gălbenuşuri crude şi le freci cu ulei până obţii o maioneză.

Tai castraveţii cubuleţe, cât mai mărunt cele 2 ouă fierte şi cele 2 albuşuri fierte rămase de la maioneză.

Toci şi pătrunjelul, şi tarhonul. Le adaugi pe toate în maioneză, pui şi muştarul, oţetul, potriveşti gustul de sare şi piper şi torni sosul peste bucheţelele de conopidă fiartă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.