Piept fiert

Printeaza

Piept fiert

Ingrediente:Piept fiert

  • 1 kg piept de viţel
  • 4 ceşti zeamă de carne
  • 10 linguri sos de ciuperci
  • 3 linguri orez
  • sare

Mod de preparare:

Alegem jumătate dintr-un piept de vi­ţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a muiat carnea, o scoatem şi o punem 5 minute în apă rece cu sare, apoi o aşe­zăm sub presă.

Tăiem carnea în lungul oaselor, turnăm sos de ciuperci şi încălzim pe baia de apă, ca să nu se descompună sosul.

Aşezăm bucăţile în farfurie după for­ma pieptului, turnăm sosul deasupra şi garnisim cu orez fiert.

Pieptul de viţel se poate pregăti şi ast­fel : scoatem carnea de sub presă, tăiem bucăţi, le tăvălim în ouă şi pesmet şi le prăjim în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.