Piept fiert
PrinteazaPiept fiert
- 1 kg piept de viţel
- 4 ceşti zeamă de carne
- 10 linguri sos de ciuperci
- 3 linguri orez
- sare
Mod de preparare:
Alegem jumătate dintr-un piept de viţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a muiat carnea, o scoatem şi o punem 5 minute în apă rece cu sare, apoi o aşezăm sub presă.
Tăiem carnea în lungul oaselor, turnăm sos de ciuperci şi încălzim pe baia de apă, ca să nu se descompună sosul.
Aşezăm bucăţile în farfurie după forma pieptului, turnăm sosul deasupra şi garnisim cu orez fiert.
Pieptul de viţel se poate pregăti şi astfel : scoatem carnea de sub presă, tăiem bucăţi, le tăvălim în ouă şi pesmet şi le prăjim în unt.
Pofta buna!