Mancarica de berbec
PrinteazaMancarica de berbec
- 750 g carne berbec
- 2 teline
- 8 cartofi
- 10 cepe
- 1 1 zeamă de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem carne de berbec : piept sau spinare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa.
Aşezăm totul într-o cratiţă : la fund un rand de carne, apoi un strat de zarzavat amestecat şi pe urmă din nou un rand de carne.
Punem sare, piper şi zeamă de carne sau apă fierbinte (cate un polonic de persoană).
Lăsăm cratiţa acoperită pe plită să fiarbă încet. Cand a început să scadă zeama, dăm cratiţa la cuptor. Mancarea gata trebuie să fie scăzută.
O scoatem pe farfurie şi servim fierbinte la masă.
Pofta buna!