Pui la cuptor cu usturoi

Printeaza

Pui la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina, rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper.

Ingrediente:Retete_5

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4 portii)
  • faina
  • 20 de catei de usturoi curatati
  • 1 1/2 tija de telina
  • 2 crengute de rozmarin proaspat sau 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 1/2 crenguta cimbru proaspat sau 1/4 cimbru uscat
  • 1/2 cana vermut sec sau vin alb
  • 1/2 cana supa de pasare
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, încingi ulei de măsline, la foc potrivit. Dai carnea prin făină, scuturând-o de făina în exces. Pui o parte din carne în tigaie şi căleşti câte 4 minute pe fiecare parte. Apoi o aşezi într-o tavă de cuptor. Căleşti la fel şi carnea rămasă şi o aşezi în tavă.

Adaugi în tigaie usturo­iul, ţelina, rozmarinul şi cimbrul şi le căleşti 1 minut. Adaugi vermutul sau vinul alb. Măreşti focul, laşi să dea în clocot şi mai laşi să fiarbă timp de 2 minute, până se evaporă alcoolul.

Adaugi supa de pa­săre, sarea şi piperul în tigaie şi le dai din nou în clocot, lei ti­gaia de pe foc. Pui legumele şi sosul lor în tava cu carne. Acoperi tava cu folie şi o laşi la cuptor timp de 45 minute, până când carnea de pui este gata, iar ustu­roiul a început să se înmoaie. Pui puiul şi usturoiul  pe farfurii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.