Pui la cuptor cu usturoi
PrinteazaPui la cuptor cu usturoi din: ulei de masline, pui, faina, usturoi, telina, rozmarin, cimbru, vermut sec, supa de pasare, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 pui de 1,5 kg (fara piele, taiat in 4 portii)
- faina
- 20 de catei de usturoi curatati
- 1 1/2 tija de telina
- 2 crengute de rozmarin proaspat sau 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1 1/2 crenguta cimbru proaspat sau 1/4 cimbru uscat
- 1/2 cana vermut sec sau vin alb
- 1/2 cana supa de pasare
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, încingi ulei de măsline, la foc potrivit. Dai carnea prin făină, scuturând-o de făina în exces. Pui o parte din carne în tigaie şi căleşti câte 4 minute pe fiecare parte. Apoi o aşezi într-o tavă de cuptor. Căleşti la fel şi carnea rămasă şi o aşezi în tavă.
Adaugi în tigaie usturoiul, ţelina, rozmarinul şi cimbrul şi le căleşti 1 minut. Adaugi vermutul sau vinul alb. Măreşti focul, laşi să dea în clocot şi mai laşi să fiarbă timp de 2 minute, până se evaporă alcoolul.
Adaugi supa de pasăre, sarea şi piperul în tigaie şi le dai din nou în clocot, lei tigaia de pe foc. Pui legumele şi sosul lor în tava cu carne. Acoperi tava cu folie şi o laşi la cuptor timp de 45 minute, până când carnea de pui este gata, iar usturoiul a început să se înmoaie. Pui puiul şi usturoiul pe farfurii.
Pofta buna!