Plăcinte pufoase în tigaie din: faina, lapte, ou, ulei, drojdie, sare, cartofi, sare sarat. Ingrediente: Aluat: 600 g făină 200-250 ml lapte 1 ou 3 linguri ulei 10 g drojdie proaspătă 1 praf de sare Umplutură: 4-5 cartofi 200 g caș sărat (sau telemea) Mod de preparare: Aluat: se dizolvă drojdia în lapte […]
Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar
PrinteazaPlăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar din: faina, drojdie, lapte, zahar, sare, urda, marar, ceapa verde si sare.
- 1 kg faina
- 2 cuburi drojdie
- 1 cana lapte
- 1 cana apa
- 1 lingura zahar
- un praf sare
pentru umplutura:
- 1 kg de urda
- 2 legaturi de marar
- 1 legatura ceapa verde
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşti mai întâi maiaua din drojdie, zahăr şi laptele călduţ. Când a crescut, amesteci maiaua cu făină.
Torni apa, puţin câte puţin până obţii un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
Laşi aluatul la crescut, la loc călduţ, circa 1 oră. între timp te ocupi de umplutură.
Pregăteşti umplutura:
Amesteci foarte bine urda cu mărarul şi cu ceapa tocată foarte mărunt.
Adaugi şi un praf de sare. Impărţi aluatul în 14 bucăţi. Pe fiecare bucată pui 2 linguri de umplutură, aduni colţurile cu mâinile şi cu sucitorul.
Trebuie să-i dai formă cât mai rotundă. Coci plăcintele în tigaie, în ulei încins.
Plăcinte ardeleneşti cu urdă si mărar
Plăcinte Boierești cu Umplutură
Reteta zilei: Placinte cu ceapa verde
Placinte cu ceapa verde din: faina, apa, eapa verde, ulei de susan, sare, ulei. Ingrediente: 1 cana făină ½ cana apă 4 fire ceapa verde sare si ulei de susan, dupa gust ulei, pentru prajit Mod de preparare: Combinați făina și apa într-un castron și amestecați cu un mixer pana obtineti consistenta unui […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- preparate cu urda oaie