Salată de varză cu cârnăciori
PrinteazaSalată de varză cu cârnăciori din: otet de mere, boabe de mustar, sare, zahar brun, varza, ardei grasi, ceapa, ulei, carnati.
- 200 ml oţet de mere
- 3 linguriţe boabe de muştar
- 1 linguriţă sare
- 50 g zahăr brun
- 1 căpăţână de varză albă (cea. 750 g)
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 4 cârnaţi
Preparare:
Puneţi în acelaşi vas oţetul, boabele de muştar, sarea şi zahărul şi fierbeţi-le circa 10 minute la foc mic. Apoi lăsaţi acest sos marinat să se răcească. între timp pregătiţi legumele şi tăiaţi varza în patru.
Indepărtaţi nervurile mai groase ale frunzelor, apoi tăiaţi varza fâşii fine. De asemenea, tăiaţi şi ardeiul fâşii fine. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Zdrobiţi varza, apoi amestecaţi-o cu ardeiul, ceapa, sosul marinat şi uleiul.
Păstraţi salata la rece. Intre timp, puneţi carnaţii în apă fierbinte, dar nu opărită, apoi serviţii împreună cu salata de varză.
Pofta buna!