Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici
PrinteazaOuă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici
- 1,800 kg urzici
- 300 g file afumat
- 150 g unt
- 6 căţei de usturoi
- nucşoară rasă
- 12 ouă
- puţin sos de friptură
Mod de preparare:
Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se pun 80 g unt şi cînd s-a încălzit se pun urzicile, sare, usturoiul, nucşoara şi puţină supă, se fierb şi la urmă se pun 3 ouă crude.
Se aşază pe un platou de metal şi se dau la cuptor 10 minute. Se fierb 10 minute 9 ouă, se scot cojile, se taie in două în lung şi se scot gălbenuşurile.
Se amestecă cu 30 g unt şi cu fileul fiert tocat şi se umplu ouăle.
Se pun pe soclu de urzici şi se servesc fierbinţi napate cu puţin sos de friptură.
Pofta buna!