Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

Printeaza

Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

Ingrediente:Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici

  • 1,800 kg urzici
  • 300 g file afumat
  • 150 g unt
  • 6 căţei de usturoi
  • nucşoară rasă
  • 12 ouă
  • puţin sos de friptură

 

Mod de preparare:

Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se pun 80 g unt şi cînd s-a încălzit se pun urzicile, sare, usturoiul, nucşoara şi puţină supă, se fierb şi la urmă se pun 3 ouă crude.

Se aşază pe un platou de metal şi se dau la cuptor 10 minute. Se fierb 10 minute 9 ouă, se scot cojile, se taie in două în lung şi se scot găl­benuşurile.

Se amestecă cu 30 g unt şi cu fileul fiert tocat şi se umplu ouăle.

Se pun pe soclu de urzici şi se servesc fierbinţi napate cu puţin sos de friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.