Acadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata. Ingrediente: 500 ml cremă de vanilie, gata preparată 200 g ciocolată neagră, topită 1 banana coaptă, pisată 2x5g bomboane cu gust de zmeură 300 g cioclată neagră, topită 1 -2 forme de cuburi de gheaţă 20-24 beţe de acadele Mod de preparare: Pentru a […]
Acadele de ciocolata alba
PrinteazaAcadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele.
Ingrediente:
- 140 g de ciocolată alba
- două linguri de bombonele colorate
- 12 beţisoare de acadele, pentru decorat
Mod de preparare:
Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi de hârtie de copt.
Cu un capsator, se perforează o bucată de hârtie puţin mai mare decât forma de ou pentru a obţine un şablon cu buline.
topeşte ciocolata într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic.
întinde o lingură sau două de ciocolată în interiorul fiecărei forme de ou.
adaugă câte un beţişor de acadea la fiecare. Se ţine şablonul deasupra acadelei, fără să se atingă ciocolata.
presară bombonele deasupra şablonului, apoi acesta se ridică uşor.
Se repetă pentru a decora restul de acadele, care apoi se pun la rece pentru a se întări.
Pofta buna!
Acadele cu fructe goji si smochine
Acadele cu fructe goji si smochine din: fructe goji, smochine deshidratate, stafide sau coacăze, fulgi de ovăz, ulei de nucă de cocos, unt de migdale, miere, sare, scorţişoară. Ingrediente: 1 ceaşcă de fructe goji 1 ceaşcă de smochine deshidratate 1/4 ceaşcă de stafide sau coacăze 1 ceaşcă de fulgi de ovăz 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid 1/4 ceaşcă de unt de migdale 4 linguri de miere […]
Pofta buna!