Acadele de ciocolata
PrinteazaAcadele de ciocolata din: ciocolata, praf de chilli, bombonele.
Ingrediente:
- 140 g de ciocolată neagră
- 1 vârf linguriţă de praf de chilli
- bombonele
- 12 beţisoare de acadele, pentru decorat
Mod de preparare:
decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi de hârtie de copt.
Cu un capsator, se perforează o bucată de hârtie puţin mai mare decât forma de ou pentru a obţine un şablon cu buline.
topeşte ciocolata într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic. Se adaugă chilli. Se întinde o lingură sau două de ciocolată în interiorul fiecărei forme de ou.
adaugă câte un beţişor de acadea la fiecare. Se ţine şablonul deasupra acadelei, fără să se atingă ciocolata.
presară bombonele deasupra şablonului, apoi acesta se ridică uşor. Se repetă pentru a decora restul de acadele, care apoi se pun la rece pentru a se întări.
Pofta buna!