Acadele de inghetata
PrinteazaAcadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata.
- 500 ml cremă de vanilie, gata preparată
- 200 g ciocolată neagră, topită
- 1 banana coaptă, pisată
- 2x5g bomboane cu gust de zmeură
- 300 g cioclată neagră, topită
- 1 -2 forme de cuburi de gheaţă
- 20-24 beţe de acadele
Mod de preparare:
Pentru a pregăti îngheţata,încălzeşte crema de vanilie, apoi amestec-o cu ciocolata şi banana. Toarnă compoziţia în forme.
Când compoziţia s-a răcit, lasă formele la congelator până se întăreşte puţin, apoi introdu în fiecare cub câte un băţ de acadea. Lasă să se întărească complet.
Cand îngheţata este gata, înainte de a servi, amestecă bomboanele de zmeura cu ciocolata topită. Scoate cuburile de îngheţată din forme. Dacă este necesar, scufundă puţin formele în apă caldă ca să le poţi scoate.
Scufundă fiecare cub în ciocolata topită şi scurge excesul.
Pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie pergament până se întăreşte ciocolata.
Pofta buna!