Acadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata. Ingrediente: 500 ml cremă de vanilie, gata preparată 200 g ciocolată neagră, topită 1 banana coaptă, pisată 2x5g bomboane cu gust de zmeură 300 g cioclată neagră, topită 1 -2 forme de cuburi de gheaţă 20-24 beţe de acadele Mod de preparare: Pentru a […]
Acadele cu fructe goji si smochine
PrinteazaAcadele cu fructe goji si smochine din: fructe goji, smochine deshidratate, stafide sau coacăze, fulgi de ovăz, ulei de nucă de cocos, unt de migdale, miere, sare, scorţişoară.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de fructe goji
- 1 ceaşcă de smochine deshidratate
- 1/4 ceaşcă de stafide sau coacăze
- 1 ceaşcă de fulgi de ovăz
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 1/4 ceaşcă de unt de migdale
- 4 linguri de miere
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 lingură de scorţişoară
Mod de preparare:
Puneţi la înmuiat în apă fructele goji, smochinele’, stafidele şi ovăzul, timp de douăzeci de-minute, pentru a le reconstitui.
Inlăturaţi cozile smochinelor. încălziţi uleiul de nucă de cocos până devine lichid, în apă caldă, timp de câteva minute.
Procesaţi laolaltă toate ingredientele într-un mixer, până se amestecă bine. Impărţiţi aluatul în pătrăţele.
Refrigeraţi-le timp de minimum o oră, pentru a ajuta uleiul de nucă de cocos să se solidifice.
Alternativ, deshidrataţi acadelele timp de douăsprezece ore, la 46 grade C.
Pofta buna!
poate iti place si:
Acadele de ciocolata alba
Acadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată alba două linguri de bombonele colorate 12 beţisoare de acadele, pentru decorat Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi […]
Mere caramelizate cu fulgi de migdale
Mere caramelizate cu fulgi de migdale din: mere verzi, fulgi de migdale, alune, zahar, zahar brun, apa, unt, smantana lichida, sare, vanilie, bete pentru acadele. Ingrediente: 8 mere verzi 150 g fulgi de migdale 50 g alune tocate Ingrediente pentru sosul caramel: 250 g zahar brun (sau alb) 50 ml apa 2 linguri unt moale […]
Pofta buna!