Acadele de inghetata din: crema de vanilie, ciocolata, banana, gheata. Ingrediente: 500 ml cremă de vanilie, gata preparată 200 g ciocolată neagră, topită 1 banana coaptă, pisată 2x5g bomboane cu gust de zmeură 300 g cioclată neagră, topită 1 -2 forme de cuburi de gheaţă 20-24 beţe de acadele Mod de preparare: Pentru a […]
Acadele cu pasta de smochine
PrinteazaAcadele cu pasta de smochine din: seminţe de in, smochine deshidratate, sare, făină de migdale, ulei de nucă de cocos, curmale.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă de seminţe de in, măcinate
- 2 ceşti de smochine deshidratate
- 1/4 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă şi jumătate de făină de migdale
- 1/2 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 1/2 ceaşcă de curmale
Mod de preparare:
Inlăturaţi cozile smochinelor. Procesaţi smochinele într-un mixer, împreună cu sarea, până ajung la consistenţa unei paste groase şi puneţi alături.
Amestecaţi laolgltă făina de migdale, uleiul de nucă de cocos, seminţele de in măcinate şi curmalele, până când mixtura se coagulează. Impărţiţi aluatul obţinut în forme dreptunghiulare.
Intindeţi peste dreptunghiuri un strat de pastă de smochine. Deshidrataţi acadelele la 63 grade C, timp de două ore.
Reduceţi temperatura la 43 grade C şi deshidrataţi în continuare, între opt şi douăsprezece ore.
Pofta buna!
poate iti place si:
Acadele de inghetata
Acadele cu fructe goji si smochine
Acadele cu fructe goji si smochine din: fructe goji, smochine deshidratate, stafide sau coacăze, fulgi de ovăz, ulei de nucă de cocos, unt de migdale, miere, sare, scorţişoară. Ingrediente: 1 ceaşcă de fructe goji 1 ceaşcă de smochine deshidratate 1/4 ceaşcă de stafide sau coacăze 1 ceaşcă de fulgi de ovăz 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid 1/4 ceaşcă de unt de migdale 4 linguri de miere […]
Pofta buna!