Gem picant de corcoduse din: corcoduse, zahar, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: 3 kg corcoduşe galbene 1,5 kg zahăr 2 linguriţe cu scorţişoară 1/2 linguriţă cu pudra de ghimbir Mod de preparare: Spală corcoduşele (sănătoase şi fără pete pe coajă) şi scoate-le sâmburii. Pune-le într-o oală cu fundul gros şi presară zahărul. Lasă-le câteva ore până […]
Acreală de corcoduşe
PrinteazaAcreală de corcoduşe din: corcoduse si apa.
- 5 kg corcoduşe verzi
- 2 litri de apă
Mod de preparare:
Corcoduşele se culeg înainte de coacere.
Se îndepărtează codiţele, se spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă.
Se trec prin sită şi se mai fierb 10 minute.
Poate te intereseazza si:
Ciorba cu corcoduse
Ciorba cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor. Intre timp, se curăţă […]
Compot de corcoduse galbene
Compot de corcoduse galbene din: zahar, apa, corcoduse. Ingrediente: 10 linguri zahăr la 1 litru de apă 3 kg corcoduşe Mod de preparare: Se spală corcoduşele, se repartizează în borcane bine spălate şi cu capace noi. Se pun pe foc apa şi zahărul. Dintr-un litru de apă ies 4 borcane de 800 ml. […]
Pofta buna!