Acroshka (supa rece din bucataria rusa)
PrinteazaAcroshka (supa rece din bucataria rusa) din: braga, carne de pui, castraveti, cartofi, morcov, oua fierte, ceapa verde, smantana, sare, mustar, ridichi, marar, patrunjel, paine neagra, drojdie, zahar.
Ingrediente pentru supa:
- 1,5 l braga
- 300 g carne fiarta (pui)
- 3 castraveti proaspeti
- 4-5 cartofi fierti
- 1 morcov
- 5 oua fierte tari
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g smantana
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita mustar
- 2-3 ridichi
- 1 lingura marar si patrunjel maruntit
Ingrediente pentru braga:
- 1 paine neagra de 1 kg (painea se face pesmet sau crutoane putin arse)
- 15-20 g drojdie proaspata
- 500 g zahar
Mod de preparare:
Pregatesti braga, tai painea cuburi si faci crutoane, pe care le dai la cuptor, sa fie de culoare maronie. Fierbi 10 litri de apa, iei de pe foc si oparesti crutoanele, apoi adaugi zaharul si amesteci pana la topirea lui.
Acoperi braga cu un capac, lasi pana devine calduta si adaugi drojdia dizolvata preventiv in putina braga calduta, apoi acoperi cu un capac. Invelesti vasul cu braga cu o patura si il tii la caldura in casa sau afara, la soare.
Braga trebuie tinuta 12 ore la cald, pana apar bule gazoase. Strecori printr-un tifon si torni braga in sticle care se inchid ermetic. O dai la frigider si o servesti rece a doua zi, cand e mai gustoasa.
Pregatesti acroshka, tai cubuleţe toate legumele si ouale fierte tare, iar zarzavatul il tai marunt. Tai carnea fiarta dupa preferinta. Intr-o cratita pui legumele, carnea, zarzavatul si smantana.
In cratita cu produsele taiate torni 1,5 litri de braga si pui sare dupa gust. Servesti rece si ornezi cu ou fiert, ridiche si marar.
Acroshka (supa rece din bucataria rusa)
Pofta buna!
Este foarte tare supa asta