Adana kebab

Printeaza

Adana kebab din: carne de vita, carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, patrunjel, usturoi, rosii. Este o reţetă tradiţională din bucătăria turcă. Puteţi alterna carnea cu bucăţele de ardei iute şi roşii cherry.

Adana_kebab_05

Ingrediente:

  • 500 g carne de vita
  • 500 g carne de miel, grasa
  • 2 cepe
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat

garnitura:

  • 5 cepe rosii
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • rosii mici

 

Mod de preparare:

Daţi prin maşina de tocat carnea tăiată cubuleţe, împreună cu ceapa şi pătrunjelul.

Condimentaţi cu sare şi piper, amestecaţi bine, să se omogenizeze. Luaţi câte un pumn de tocătură (cam cât un ou foarte mare) şi înfigeţi în el o frigămie (metalică plată, eventual spiralată, nu cilindrică, pe care o treceţi întâi prin palma murdară de carne, ca să adere mai bine), apoi rulaţi în palmele ude, până când tocătura formează un cilindru de cca 10 cm lungime, în jurul ţepuşei.

Adana_kebab_03

Frigeţi la foc mediu, întorcând frigăruile de 2-3 ori.

Preparaţi garnitura amestecând cepele tăiate peştişori fini cu usturoiul bine zdrobit şi cu pătrunjelul tocat.

Serviţi frigăruile fierbinţi, cu garnitură de ceapă şi de roşii coapte pe grătar.

Adana_kebab_02

Adana kebab

Adana_kebab_04

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.