Afine cu crusta

Printeaza

Afine cu crusta din: afine, mere, lamaie, zahar, unt, zahar brun, faina, frisca.

Ingrediente:Afine cu crusta

  • 500 g afine proaspete
  • 500 g mere de vara
  • 1 lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150+20 g unt
  • 150 g zahar brun (sau tos)
  • 150 g faina
  • 20 g frisca nebatuta

 

Mod de preparare:

Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca.

Puneti merele intr-o cratita, adaugati zaharul tos, jumatate din zaharul vanilat si putina zeama de lamaie si fierbeti-le 15 minute la foc ceva mai iute si fara capac, amestecand din timp in timp.

Incalziti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de budinca. Asezati pe fundul ei merele, deasupra lor afinele si stropiti-le cu sucul de lamaie ramas.

Taiati restul de unt bucatele si frecati-l intr-un bol cu zaharul brun (sau tos) si cu faina, pana ce obtineti un aluat pe care-l dati apoi pe razatoarea mare.

Presarati peste afine aluatul faramitat si tineti-le la cuptor 20 de minute.

Bateti frisca lichida cu restul de zahar vanilat si serviti-o impreuna cu afinele caldute.

Afine cu crusta

Afine_cu_crusta

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta-i o prajitura cu afine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.