Afine cu crusta
PrinteazaAfine cu crusta din: afine, mere, lamaie, zahar, unt, zahar brun, faina, frisca.
- 500 g afine proaspete
- 500 g mere de vara
- 1 lamaie
- 100 g zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 150+20 g unt
- 150 g zahar brun (sau tos)
- 150 g faina
- 20 g frisca nebatuta
Mod de preparare:
Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca.
Puneti merele intr-o cratita, adaugati zaharul tos, jumatate din zaharul vanilat si putina zeama de lamaie si fierbeti-le 15 minute la foc ceva mai iute si fara capac, amestecand din timp in timp.
Incalziti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de budinca. Asezati pe fundul ei merele, deasupra lor afinele si stropiti-le cu sucul de lamaie ramas.
Taiati restul de unt bucatele si frecati-l intr-un bol cu zaharul brun (sau tos) si cu faina, pana ce obtineti un aluat pe care-l dati apoi pe razatoarea mare.
Presarati peste afine aluatul faramitat si tineti-le la cuptor 20 de minute.
Bateti frisca lichida cu restul de zahar vanilat si serviti-o impreuna cu afinele caldute.
Afine cu crusta
Pofta buna!
Asta-i o prajitura cu afine 🙂