Ailloli
PrinteazaAilloli din: usturoi, galbenus, suc de lamaie, mustar, ulei, sare, piper.
- 4-6 căţei de usturoi (cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine)
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 lingurita piper
- 30 ml de suc de lămâie sau oţet
- 1/2 linguriţă muştar de Dijon
- 480 ml (2 căni) de ulei
Mod de preparare:
Taiaţi mărunt usturoiul şi puneţi-l într-un bol (de inox sau de lemn). Adăugaţi toate celelalte ingrediente, în afară de ulei.
Bateţi cu telul pentru ca amestecul să devină omogen şi gros. Adăugaţi uleiul, picătură cu picătură, având grijă să fie bine încorporat în amestecul de bază înainte de a picura din nou.
După ce alilloli s-a legat, puteţi turna uleiul mai repede. Dacă amestecul devine prea gros, diluaţi cu puţin oţet sau suc de lămâie.
Pofta buna!