Carpaccio este o mâncare italiană clasică care constă în felii foarte subțiri de carne crudă, în general carne de vită sau pește, servite ca aperitiv sau gustare. Iată o scurtă istorie a originii și evoluției carpaccio: Originea Carpaccio: Carpaccio a fost creat pentru prima dată în anii ’50 de […]
Albisoare cu glazura de lamaie verde
PrinteazaAlbisoare cu glazura de lamaie verde din: faina, branza dulce, zahar brun, zahar pudra, limeta, praf de copt, zahar vanilat, lapte, ulei.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g brânză dulce
- 6 g zahăr brun
- 40 g zahăr pudră
- coajă şi zeamă de limetă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură lapte 50 ml ulei
Mod de preparare:
Albisoare cu glazura de lamaie verde: Amesteci brânza dulce cu laptele, 4 linguri de ulei şi zahărul brun, până obţii o compoziţie cremoasă, apoi adaugi făina amestecată în prealabil cu praful de copt.
Intinzi aluatul în tavă şi laşi la copt 15 minute, apoi îl tai în bucăţi de 10/14 mm. Omogenizezi zahărul pudră cu zeama de lămâie verde şi ungi albişoarele.
Decorezi cu coajă de limetă.
Pofta buna!
Carpaccio – Istorie, evolutie si variante
Supa crema de sparanghel verde
din: sparanghel, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, piper, sare, lapte, supa de pui, suc de limeta. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale […]