Albondigas

Printeaza

Toate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura.

Albondigas Albondigas1 Albondigas10 Albondigas11 Albondigas12

De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne tocata, de vita si de porc, care se leaga cu pesmet si cu ulei de masline si se condimenteaza usor. Cand se mananca cu tapas, chiftelele se servesc impreuna cu un sos bogat, facut cu rosii intregi, usturoi si oregano, toate fierte impreuna intr-un vas special.

Albondigas13 Albondigas2 Albondigas3 Albondigas4 Albondigas5

O variants a retetei, albondigas con picada de almendras, contine si o pasta, facuta din migdale zdrobite si mazare.

Albondigas Soup6.jpg Albondigas Soup7.jpg Albondigas Soup8.jpg Albondigas Soup9.jpg

In Mexic exists si sopa de albondigas, care contine niste perisoare mici facute un fel de mancare foarte popular in Mexic, dar este mult mai picant decat varianta spaniola, intrucat, inainte de a se adauga perisoarele, in supa se pun si niste ardei iuti verzi, tocati, si apoi se fierbe totul la foc mic.

Albondigas Soup.jpg Albondigas Soup1.jpg Albondigas Soup10.jpg Albondigas Soup11.jpg

Albondigas

Albondigas Soup2.jpg Albondigas Soup3.jpg Albondigas Soup5.jpg Albondigas Soup5.jpg

Albondigas6 Albondigas7 Albondigas8 Albondigas9

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.