Albondigas
PrinteazaToate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura.
De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne tocata, de vita si de porc, care se leaga cu pesmet si cu ulei de masline si se condimenteaza usor. Cand se mananca cu tapas, chiftelele se servesc impreuna cu un sos bogat, facut cu rosii intregi, usturoi si oregano, toate fierte impreuna intr-un vas special.
O variants a retetei, albondigas con picada de almendras, contine si o pasta, facuta din migdale zdrobite si mazare.
In Mexic exists si sopa de albondigas, care contine niste perisoare mici facute un fel de mancare foarte popular in Mexic, dar este mult mai picant decat varianta spaniola, intrucat, inainte de a se adauga perisoarele, in supa se pun si niste ardei iuti verzi, tocati, si apoi se fierbe totul la foc mic.
Albondigas