Alfajores cu nuci Pecan

Printeaza

Alfajores cu nuci Pecan din: amidon, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, bicarbonat, otet, vanilie, oua, sare, nuci pecan, ciocolata, frisca.

Ingrediente:

  • 150 g amidon
  • 100 g făină
  • 115 g unt
  • 75 g zahăr pudră (se poate pune şi tos)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu stins cu o lingură de oţet
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • jumătăţi de nuci pecan
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Făina cernută, o amesteci cu amidonul şi cu praful de copt, într-un bol.

Untul împreună cu zahărul le mixezi la viteză mare pentru 3 minute, apoi adaugi bicarbonatul de sodiu stins cu o lingură de oţet, esenţa şi gălbenuşurile şi mai mixezi încă 30 de secunde.

Adaugi amestecul de făină în 3 etape, mixând la vi­teza cea mai mică.

Pui compoziţia în folie alimentară şi o dai cel puţin 1 oră la frigider, sau o laşi peste noapte, dar atunci trebuie scos cu 15-20 de minute înainte de folosire, pentru a fi la tempera­tura camerei.

Intinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai forme cu diametrul de 3,5-4 cm.

Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Le laşi să se răcească pe un grătar. Ciocolata o topeşti împreună cu frişca. Glazurezi fiecare fursec cu ciocolată şi pui deasupra jumă­tate de nucă pecan.

Le laşi 2 ore, apoi le poţi servi.

 

Pofta buna!

 

 

Rață cu Mere și Scorțișoară

Rață cu Mere și Scorțișoară: Rețeta Ideală – Această rețetă combină savoarea bogată a cărnii de rață cu dulceața naturală a merelor și aroma caldă a scorțișoarei, oferind o experiență culinară de neuitat. Este o alegere excelentă pentru a impresiona invitații și pentru a crea amintiri plăcute în jurul mesei. Ingrediente: 1 rață întreagă (aproximativ […]

Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete

Carnea de potârniche: Beneficii pentru sănătate, contraindicații si Retete – Carnea de potârniche este o opțiune alimentară delicioasă și sănătoasă, adesea apreciată pentru gustul său distinctiv și pentru numeroasele beneficii nutriționale. Aceasta carne de vânat este nu doar o sursă excelentă de proteine, dar oferă și o gamă largă de vitamine și minerale esențiale. Beneficiile […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.