Alge crocante

Printeaza

Alge crocante

Alge crocanteAcest nume fantezist desemnează o mâncare gustoasă din repertoriul restaurantelor chinezeşti.

Deşi seamănă cu nori, algele japoneze, mâncarea este de fapt preparată din varză – sau alte legume cu frunze – prăjite în baie de ulei, până devin crocante.

Cea mai bună modalitate de preparare a acestei mâncări este următoarea: rulaţi foile unei verze de Savoia şi tăiaţi-le fâşii lungi şi subţiri. Bok choy, varza verde creaţă sau varza de Bruxelles pot fi şi ele preparate în acelaşi mod.

După ce au fost tăiate, fâşiile se prăjesc în ulei, la 180°C, până devin crocante, fără să se rumenească. Se scot din ulei cu o lingură găurită şi se servesc cu sare sau garnisite cu peşti. Pot fi mâncate ca atare sau presărate în supă.

Se pare că algele crocante nu plac doar gurmanzilor. Stephen Hillenburg, biolog marin, creator al personajului SpongeBob SquarePants, a dedicat algelor un episod intitulat „Plancton!”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.