Alimentatia pentru vegetarieni
PrinteazaAlimentatia pentru vegetarieni: Cine devine vegetarian nu trebuie să renunţe la gust şi diversitate, ci poate prepara în fiecare zi reţete delicioase şi interesante.
Alimentaţia echilibrată
Principiul echilibrului trebuie să reprezinte fundaţia alimentaţiei dumneavoastră, în special dacă renunţaţi la carne.
Faptul că mâncaţi vegetarian nu trebuie să însemne în niciun caz distrugerea echilibrului nutriţional, deoarece puteţi asimila toate substanţele nutritive din produse vegetale, lactate, ouă sau peşte.
Proteinele
Corpul are nevoie de proteine pentru muşchi, organe, dar şi pentru producţia de sânge şi hormoni. Proteinele pot fi de origine animală sau vegetală.
Cine nu mănâncă decât cantităţi mici de carne şau deloc, acela trebuie să se alimenteze cu proteine din alte surse: din produse lactate sau cereale, ouă, leguminoase, fructe, soia sau diferite soiuri de nuci.
Carbohidraţii
Carbohidraţii sunt extrem de importanţi pentru formarea muşchilor, precum şi pentru celulele cerebrale şi pentru neuroni. Ei se găsesc în cantităţi suficiente în cereale, legume, produse din grâu integral şi cartofi.
Grăsimile
Lipidele constituie un element vital indispensabil pentru corpul uman. Vă puteţi acoperi fără probleme necesarul zilnic de grăsimi şi fără să consumaţi carne, de exemplu consumând uleiuri vegetale.
Vitaminele şi mineralele
Dat fiind faptul că vitaminele nu pot fi sintetizate de corp decât într-o cantitate mică, acestea
trebuie neapărat preluate prin alimentaţie. Cantităţi importante de vitamine şi minerale pot fi găsite în legume şi fructe.
Oligoelementele
Oligoelementele sunt, de asemenea, indispensabile pentru anumite funcţii ale organismului. Şi ele pot fi preluate din fructe, cereale, legume, ouă sau produse lactate.
Prin consumul frecvent de pâine din grâu integral, leguminoase sau legume verzi, nivelul fierului poate fi menţinut în echilibru.
Sănătoşi fără carne
Alimentatia pentru vegetarieni: Renunţarea la carne nu este nicidecum nesănătoasă, ci din contră: vegetarienii au, de regulă, un nivel mai scăzut al colesterolului decât carnivorii, sunt mai rar supraponderali, prezintă un risc mai redus să se îmbolnăvească de cancer, diabet sau gută şi îşi reduc riscul de infarct ca urmare a tensiunii arteriale ridicate.