Alimente antiraceala
PrinteazaSubstanţele nutritive din unele alimente te pot ajuta să te recuperezi mai repede în caz de răceală. Ţine cont de ceea ce mănânci şi vei calma strănutul, tuşea şi îţi vei energiza organismul slăbit.
Iaurtul cu probiotice
Probioticele, care se regăsesc în iaurt, sunt aliaţi împotriva răcelii deoarece reduc răspunsul inflamator al organismului (durere, slăbiciune, frisoane).
Cartofi dulci aromaţi
Mănâncă la prânz sau seară un cartof dulce, copt sau fiert, uns cu ulei de măsline extravîrgin şi puţină sare de mare. Cartofii dulci conţin vitamina A, un nutrient bun pentru sistemul imunitar care ajută celulele albe din sânge să lupte împotriva virusurilor.
Supă de pui
Supa de pui proaspătă şi caldă calmea ză zonele congestionate. Prin fierberea bucăţilor de pui se eliberează un aminoacid numit cisteina, care ajutâ la eliminarea mucusului din plămâni şi calmează tuseă. In plus, supa previne deshidratarea.
Ceaiuri calde
Când te simţi rău poţi să bei cât ceai îţi doreşti, în special verde şi negru, acestea având un conţinut ridicat de antioxidanţi şi aminoacidul L-Theanine, care îmbunătăţeşte imunitatea.
De asemenea, cercetătorii de la Universitatea Cardiff susţin că băuturile fierbinţi au efect pozitiv asupra gâtului inflamat a frisoanelor, a simptomelor de strănut şi asupra stării de oboseală.
Iar ceaiurile de muşeţel şi de ghimbir reduc inflamaţia şi calmează durerile de stomac.
Alimente naturale cu vitamina C
Vitamina C întăreşte organismul şi vindecă maî repede efectele răcelii. Fructele citrice (portocale, lămâi, kiwi, grepfrut, mandarine), alături de broccoli sau ardei gras sunt printre cele mai indicate alimente pentru perioada de toamnă-iarnă.
Alimente antiraceala