Alimente corecte si sanatoase
PrinteazaDacă alegi alimentele corecte, vei folosi un consum mare de energie în procesul de digestie. Următoarele patru tipuri de calorii active îţi stimulează organismul pentru a arde mai multe grăsimi şi îţi reduc pofta de mâncare.
Alimente tari (carne slabă, nuci, fructe si legume întregi).
Caloriile din aceste produse te ajută să topeşti grăsimea încă din timpul masticaţiei. Pentru a le maximiza efectul, alege alimentele în stare naturală – ton preparat pe grătar în loc de conservă, mere si nu suc din ele.
Alimente benefice inimii (fructe, legume, orez brun, cereale integrale şi grâne).
Toate sunt bogate în fibre şi asigură o senzaţie îndelungată de saţietate.
Alimente care ofera energie (cafea, ceai negru şi verde, ciocolată neagră).
Cafeina din cafea sau din ceaiul negru poate intensifica arderile, însă renunţă să mai torni lapte, frişcă ori zahăr.
Ceaiul verde are un procent mai mic de cafeină, dar conţine şi catechine, antioxidanţi ce cresc cu 4% rata metabolică (circa 80 de calorii pe zi).
Chiar dacă ciocolata neagră are în compoziţie atât cafeină, cât şi catechine, limitează consumul zilnic la 30 g.
Condimente (ardei iute, scortisoară, ghimbir, usturoi, cuişoare, muştar, oţet, frunze de dafin).
Persoanele aflate la dietă care consumă capsaicină, un compus ce dă ardeiului acea iuţeală, îşi dublează nivelul de energie timp de mai multe ore după ce au mâncat, conform unui studiu recent.
Chiar şi ardeii uşor iuţi conţin compuşi ce te ajută să arzi zilnic 100 de calorii (cemtrii nervoşi sunt stimulaţi, iar creierul primeşte semnale de topire a grăsimii).