Alimente minune anti-imbatranire
PrinteazaCele mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului.
Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine.
Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate “Aici intră gama antioxidanţilor, alimentele care luptă cu radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. Vorbim de legume şi fructe cât mai colorate”, explică medicul nutriţionist Luiza Pârvu.
Papaya, fructele de goji, cele de pădure, dar şi cele care conţin caroten precum dovleacul cu pigment portocaliu intens sunt adevărate arme împotriva îmbătrânirii.
“Ananasul este un caz aparte, pentru că are în compoziţia sa bromelină, o enzimă care purifică sângele şi reduce inflamaţiile. Foarte bune sunt şi cerealele integrale, care n-au fost procesate şi au mai multe fibre. Ar trebui să facă parte din meniul celor ce ţin la siluetă, datorită senzaţiei de saţietate rapide, dar au şi rol protector împotriva cancerului de colon”, dezvăluie nutriţionistul.
VINUL ROŞU
Un pahar pe zi prelungeşte viaţa şi are efecte miraculoase asupra arterelor.
Cui nu-i place vinul, poate alege cafeaua ori ceaiul, pentru rezultate similare.
Cafeaua scade riscul diabetului de tip 2, în timp ce licorile din plante întăresc sistemul imunitar.
CIOCOLATA NEAGRĂ
Mâncată cu măsură, ciocolata neagră, plină de flavonoizi, scade inflamaţiile, menţine inima sănătoasă şi mintea alertă.
OMEGA 3
Se găseşte în peşte, dar şi în seminţe sau nuci. Acizii graşi din compoziţia fructelor de mare sunt de mare aju tor în reducerea inflamaţiilor cronice.
Mai mult, au puterea de a readuce zâm betul pe buze.
Grăsimile Omega 3 din peşte îmbunătăţesc activitatea într-o zonă a creierului responsabilă cu starea de spirit mai spun medicii.
CRUDITĂŢILE
O dietă bogată în fructe şi legume garantează pierderea în greutate, însă cele mai recente studii plasează crudităţile pe primul loc în topul alimentelor cu efect de întinerire.
Afinele, spre exemplu, primesc o atenţie specială pentru meritul de a pune în mişcare memoria “înceată”.
În realitate, toate fructele de pădure mustesc de antioxidanţi, o armă naturală împotriva îmbătrânirii şi bolilor grave precum cancer, Alzheimer, artitrita sau osteoporoza .
Aceste fructe au mare trecere la femei, datorită conţinutului crescut de vitamina C, care dă pielii fineţe. Pentru o privire ageră, ca de vultur, e recomandat să consumăm spanac şi alte frunze verzi.
Cu cât mai intensă culoarea, cu atât mai bine. Pigmentul din verdeţuri acţionează asemenea unei protecţii oculare împotriva razelor ultra-violete, iar vitamina K contribuie la sănătatea oaselor.
PROTEINELE
Trebuie să devină o etichetă a regimului alimentar după vârsta de 40 de ani, când începem să pierdem masă musculară.
În timp, metabolismul încetineşte, ceea ce favorizează îngrăşarea şi, de aici, o întreagă serie de probleme.
Toate astea pot fi evitate uşor, mâncând suficiente lactate şi carne (slabă de pui, curcan, vită) plus fructe de mare.
În plus, proteinele sunt responsabile şi de fixarea calciului în oase.
O femeie normo-ponderală are nevoie de 45 grame de proteine, iar un bărbat de 55 grame.
CEREALELE INTEGRALE
Ţin de foame celor care vor o siluetă de invidiat. Ovăzul, orezul brun, pastele integrale, toate sunt pline de fibre, ce reglează apetitul şi menţin glicemia la cote scăzute.
Mai multe cercetări din domeniul nutriţiei au scos la iveală beneficii secundare ale acestor cereale.
Produsele “integrale” oferă protecţie suplimentară împotriva diabetului, infarctului, cancerului de colon etc
Articol preluat de aici.
Incoming search terms:
- luiza parvu nutritionist