Alimente pentru o dieta sanatoasa (legume, cereale, fructe, proteine)
PrinteazaUn regim alimentar sanatos contine carbohidrati si calorii, in functie de varsta, sex si intensitatea activitatilor zilnice, si o cantitate considerabila de legume si fructe.
Modul in care ne pregatim mancarea atunci cand suntem la dieta este la fel de important ca ceea ce mancam, deoarece exista pobilitatea sa iti cumperi numai alimente sanatoase dar daca parjesti tot ce mananci atunci tot efortul tau de a urma un anumit regim este in zadar.
Cateva exemple de alimente sanatoase:
1. Legumele si fructele
Asigurand cantitatea necesara de vitamine si fibre, legumele si fructele aduce cele mai mare beneficiu al dietei – pierderea in greutate. Acest lucru este posibil deoarece majoritatea fructelor si legumelor sunt mai greu digerate, fapt care le da denumirea de alimente ce ajuta la arderea caloriilor. Transformate in bauturi sau salate, fructele reprezinta o optiune sanatoasa de alimentatie, putand fi consumate oricand.
2. Cerealele
Cerealele constituie o alta parte importanta a dietei, deoarece fara acestea orice dieta poate cauza diferite afectiuni ale sistemului digestiv. Specialistii recomanda ca carealele sa fie consumate dimineata cand organismul are nevoie de o alimentatia bogata in carbohidrati pentru a-l ajuta sa isi porneasca mecanismul de digerare.
3. Proteinele
Produsele din carne si peste, cum ar fi: tonul, puiul sau curcanul contin o cantitate semnificativa de proteine. Acestea ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor musculare, iar daca introduci o cantitate suficienta de proteina in organism acestea vor ajuta si la arderea grasimilor si a caloriilor din organism.
De asemenea, proteinele ajuta la formarea masei musculare, fapt ce te va ajuta sa te menti in forma, plin de energie in timpul unei diete.
Beneficiile unei diete
Optand pentru o dieta combinata si un progam de exercitii zilnice vei dobandi un organism sanatos si o musculatura puternica, dezvoltata armonios.
Beneficiile
1. Exercitiile practicate cu regularitate timp de cel putin 10 minute pe zi te vor ajuta sa ai o sanatate si o rezistenta de fier.
2. Prin pierderea kilogramelor in plus determina o presiune mai scazuta asupra articulatiilor si musculaturii, iar durerile musculare vor fi de domeniul trecutului.
3. Cu cat consumi o cantitate mai mica de zahar si carbohidrati cu atat de vei simti mai putin obosita, deoarece organismul va avea nevoie de mai putin timp si energie pentru a digera aceste alimente.
Cum poti preveni dietele periculoase?
1. Consuma o cantitate redusa de alimente de mai multe ori pe zi, deoarece astfel vei fi plina de energie intreaga zi.
2. Daca consumi o cantitate prea mica de alimente sau de carbohidrati te vei simti infometata si somnoroasa.
3. Daca incepi sa te simti obosita, infometata si ai probleme de concentrare aminteste-ti ca organismul iti trimite semnale ca nu adopti un regim corespunzator.
4. Trebuie sa mananci si sa bei apa atat cat iti cere organismul; infometarea nu face parte din nici un plan de dieta sanatos.
Articol preluat de aici.