Alimentele recomandate pentru diabetici. Alimentele recomandate pentru diabetici sunt cele care ajută la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge și care susțin o sănătate generală bună. Iată o listă cu alimente recomandate pentru diabetici: Cereale integrale: Ovăz, orez brun, quinoa, bulgur și alte cereale integrale ajută la menținerea unui nivel stabil al zahărului […]
Alimente pentru sanatate
PrinteazaAlimente pentru sanatate. Ca şi nucile, alunele, fie că vorbim de arahide sau de alunele de pădure, fac o concurenţă serioasă chiar şi celor mai apreciate fructe în ce priveşte nivelul crescut de antioxidanţi pe care îl conţin. In plus, sunt bogate în acid oleic, un tip de grăsime extrem de benefică, pe care numai uleiul de măsline îl mai oferă.
Studiile arată că alunele consumate cu moderaţie scad considerabil riscul de atac vascular. Tot ele previn formarea pietrelor la bilă.
Migdalele
Acestea oferă corpului nostru fibre, proteine, vitamine şi minerale necesare funcţionării optime.
Uleiul de migdale este folosit atât intern, ca adjuvant al digestiei, tonic muscular sau element nutritiv pentru creier, cât şi extern, datorită efectelor hidratante, de întinerire şi regenerare a pielii prin masaj.
Vitamina E se găseşte în cantitate mare în migdale, fapt ce scade considerabil riscul de atac de cord şi probleme cardiovasculare.
Consumate după masă, împiedică nivelul zahărului din sânge să crească brusc, iar riscul de diabet se micşorează astfel considerabil.
Nuci
Apreciate mai ales datorită conţinutului de omega 3, un tip de grăsime bună pe care corpul n-o poate asimila decât prin alimentaţie sau suplimente, nucile ar trebui să facă parte din dieta fiecărei familii.
Poţi beneficia de calităţile lor consumându-le ca atare, adăugând miez mărunţit în diverse salate sau folosindu-le ca ingredient la prăjituri.
Simbol al abundenţei şi fericirii în diverse culturi, fisticul este considerat totodată un fruct al dragostei.
Lăsând la o parte credinţele din folclor, boabele de fistic au multe calităţi dovedite ştiinţific: conţin o cantitate uimitoare de potasiu, dar şi grăsimi benefice.
Delicios şi hrănitor, este bogat în substanţe active antiinflamatoare şi anticancerigene. Conţine fibre, cupru, fosfor, potasiu, magneziu şi multe vitamine.
Alimente pentru sanatate
Savurati!
poate te intereseaza si:
Beneficiile Alimentelor Integrale pentru Sănătatea Organismului
Beneficiile Alimentelor Integrale pentru Sănătatea Organismului. În ultimii ani, tendința către o alimentație sănătoasă și conștientă a crescut semnificativ. Un aspect esențial al acestei tendințe este consumul de alimente integrale. Dar ce înseamnă, de fapt, “alimente integrale” și de ce sunt ele atât de benefice pentru sănătatea noastră? Ce sunt alimentele integrale? Alimentele integrale sunt […]
Savurati!