Alimente sanatoase si nutritive
PrinteazaCarnea de vită este bună pentru sănătate. Mai mult de jumătate dintre grăsimile din carnea roşie sunt mononesaturate (acid oleic), adică exact acelaşi tip de grăsime cu cel din uleiul de măsline. Carnea de vită conţine proteine de calitate şi fier.
Nutritionistii recomandă ca pentru o mai buna asimilare a fierului, atunci când mâncăm ficăţeii de pui, sa ii stropim cu puţină zeamă de lămâie. Se pare ca vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat.
Ardeiul gras, prin conţinutul de coloranţi vegetali şi uleiuri eterice, întăreşte pereţii celulari şi ţesuturile sangvine. Mazărea, prin conţinutul de vitamina E, C şi caroten, susţine şi protejează metabolismul celular.
Consumată la sfârşitul mesei, brânza, prin grăsimile şi cazeina conţinute, neutralizează atacul acid al bacteriilor din gură.