Alimente sanatoase
PrinteazaO plantă foarte complexă şi bogată în vitamine şi minerale, hameiul conţine şi doze mari de antioxidanţi. In hamei găsim substanţe cunoscute pentru efectul împotriva radicalilor liberi, numite flavonoide.
Astfel, berea consumată moderat poate contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire al celulelor.
Vânătă este bogată în fier şi magneziu, fiind ideală pentru prevenirea anemiei; îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi a musculaturii şi întăreşte sistemul imunitar.
Mâncarica (de post sau nu) cu ciuperci este o soluţie eficientă pentru a înlocui proteinele din carne, pierdute în această perioadă. Dacă este servită şi cu o porţie generoasă de mămăliguţă, devine un adevărat festin culinar.
Fasolea se încadrează în două categorii separate de alimente. Ea face parte atât din grupul legumelor, cât şi din grupul “cărnurilor” şi alimentelor-boabe. Conţinutul bogat de substanţe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos.
Făina de năut se poate amesteca în proporţie de 10-15% cu făina de grâu, intrând astfel in componenţa pâinii, care devine tot mai hrănitoare ş. ch,a[ toasă. De asemenea, serveşte la prepararea echilibrate dietetic (pentru regimuri alimentare dietetice) combinate cu făină de arahide, făină de susan, etc.
Gogoşarul conţine mangan, magneziu şi acid folie. In plus, te ajută să combaţi lipsa de calciu!
Alimente sanatoase