Alivanca (Alivenci)

Printeaza

Alivanca (Alivenci) din: branza de vaci, smantana, oua, malai, faina, lapte acru sau dulce, sare, unt.

Ingrediente:

  • 1/2 kg brânză proaspătă de vaci
  • 5 linguri cu smântână
  • 5 ouă
  • 5 linguri cu mălai cernut
  • 5 linguri cu făină de grâu
  • 1 cană cu lapte acru sau dulce
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Alivanca (Alivenci): Cerneţi mălaiul într-un castron adânc, opăriţi-l cu lapte sau chişleag (lapte prins) pe care l-aţi înfierbântat pe foc.

Fărâmiţaţi brânza cu furculiţa ca să obţineţi o pastă uniformă şi amestecaţi cu smântână (bine scursă în sită), 1 lingură de unt şi cele 5 gălbenuşuri.

Obţineţi o cremă densă. Turnaţi crema în 4-5 reprize peste mălaiul opărit, omogenizaţi amestecul, puneţi câte 1 lingură de faină peste aluat şi continuaţi să amestecaţi folosind lingura de lemn.

Bateţi spumă cele 5 albuşuri, încorporaţi încet în aluat. Săraţi uşor şi amestecaţi repede. Obţineţi un aluat moale.

Ungeţi tava de plăcintă cu untul rămas, turnaţi aluatul şi coaceţi prăjitura 35-40 min la foc potrivit.

Serviţi când s-a răcit puţin, tăiaţi pătrate sau romburi, pe care le acoperiţi cu smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.