Alivanca cu branza si marar pe varza
PrinteazaAlivanca cu branza si marar pe varza din: ouă, smântână grasă, făină, unt, mărar, ceapa verde, mălai, telemea, brânză de vaci, unt, pesmet, varza.
- 5 ouă
- 200 ml smântână grasă
- 125 g făină
- 50 g unt
- 2 legături de mărar
- 2 cepe verzi
- 200 g mălai
- 100 g telemea
- 800 g brânză de vaci
- 1 varza alba
Pentru uns tava:
- unt
- pesmet
Mod de preparare:
Se freacă bine brânza de vaci cu gălbenuşurile şi telemeaua sfărâmată, apoi se adaugă mărarul tocat mărunt şi frunzele de ceapă verde (de asemenea tocate). Se pun în compoziţie şi smântână, şi untul, continuând să amesteci.
Mălaiul şi făina se cern şi se amestecă împreună, apoi se pun şi ele în compoziţie, încorporându-le bine. Se bat albuşurile spumă şi se amestecă şi ele. Se dă aluatul puţin la rece.
Se unge o tavă întinsă cu unt şi pesmet, apoi se tapetează cu frunzele de varză. Se întinde aluatul pe aceste frunze. Acoperi cu alte frunze de varză şi dai la cuptor.
Când frunzele de deasupra încep să se ardă, scoţi tava, scoţi şi aceste frunze şi dai din nou la cuptor să se rumenească faţa alivencilor.
Aceste alivenci se mănâncă bine cu smântână proaspătă, dar pot fi mâncate şi tăiate în cubuleţe şi aruncate într-un castron cu lapte fierbinte.
Pofta buna!