Alivanca bucovineana
PrinteazaAlivenca bucovineana din: branza de vaci, oua, zahar, faina, malai, smantana, bicarbonat, sare, unt.
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina alba
- 4 linguri malai
- 4 linguri smantana
- 1/2 lingurita bicarbonat
- sare
- 100 g unt
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Branza de vaci o dai pe razatoarea cu ochiuri mari. O amesteci cu galbenusurile, dupa care adaugi smantana amestecata cu bicarbonatul, faina, malaiul si untul moale, la temperatura camerei. Dupa ce s-a omogenizat foarte bine, incorporezi treptat albusurile batute spuma tare cu un praf de sare fina, amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava unsa bine cu unt, torni compozitia si o dai la cuptor, la foc mediu, lasand pana se rumeneste. Servesti preparatul fierbinte, cu iaurt.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- alivanca bucovineana
- reteta alivanca bucovineana