din: ouă, smântână grasă, făină, unt, mărar, ceapa verde, mălai, telemea, brânză de vaci, unt, pesmet, varza. Ingrediente: 5 ouă 200 ml smântână grasă 125 g făină 50 g unt 2 legături de mărar 2 cepe verzi 200 g mălai 100 g telemea 800 g brânză de vaci 1 varza alba […]
Alivancă moldovenească
PrinteazaAlivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 100 zahăr
- 400 g iaurt gras
- 200 g griș
- 200 g mălai
- 200 g făină
- 1 linguriță bicarbonat
- 2 g sare
Mod de preparare:
Freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, bicarbonatul nestins, praful de sare și lămâia.
Amestecă bine ingredientele și se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pune tava la cuptorul încins și se lasă până când se rumenește, apoi se scoate blatul din tavă și se pune deasupra un strat de smântână grasă.
Se presară deasupra zahăr tos și se mai lasă să se coacă totul la cuptor timp de aproximativ 10 minute, ca să se topească frumos zahărul.
Pofta buna!
din: branza de vaci, oua, zahar, faina, malai, smantana, bicarbonat, sare, unt. Ingrediente: 500 g branza de vaci 3 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina alba 4 linguri malai 4 linguri smantana 1/2 lingurita bicarbonat sare 100 g unt unt pentru uns tava Mod de preparare: Branza de vaci o dai pe […]
Ingrediente: 400 g brânză de vacă 4 ouă 4 linguri mălai 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână pentru servit Mod de preparare: Se freacă într-un castron brânza de vacă până devine ca o cremă. Se pun pe rând ouăle, mălaiul, făina, smântâna, untul. Se pune sare. […]
Pofta buna!