Alivancă moldovenească

Printeaza

Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 100 zahăr
  • 400 g iaurt gras
  • 200 g griș
  • 200 g mălai
  • 200 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 2 g sare

 

 

Mod de preparare:

Freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, bicarbonatul nestins, praful de sare și lămâia.

Amestecă bine ingredientele și se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pune tava la cuptorul încins și se lasă până când se rumenește, apoi se scoate blatul din tavă și se pune deasupra un strat de smântână grasă.

Se presară deasupra zahăr tos și se mai lasă să se coacă totul la cuptor timp de aproximativ 10 minute, ca să se topească frumos zahărul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Alivanca cu branza si marar pe varza

din: ouă, smântână grasă, făină, unt, mărar, ceapa verde, mălai, telemea, brânză de vaci, unt, pesmet, varza. Ingrediente: 5 ouă 200 ml smântână grasă 125 g făină 50 g unt 2 legături de mărar 2 cepe verzi 200 g mălai 100 g telemea 800 g brânză de vaci 1 varza alba […]

Alivanca bucovineana

din: branza de vaci, oua, zahar, faina, malai, smantana, bicarbonat, sare, unt. Ingrediente: 500 g branza de vaci 3 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina alba 4 linguri malai 4 linguri smantana 1/2 lingurita bicarbonat sare 100 g unt unt pentru uns tava Mod de preparare: Branza de vaci o dai pe […]

 

Alivanca

Ingrediente: 400 g brânză de vacă 4 ouă 4 linguri mălai 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură unt 1 ceaşcă smântână pentru servit     Mod de preparare: Se freacă într-un castron brânza de vacă până devine ca o cremă. Se pun pe rând ouăle, mălaiul, făina, smântâna, untul. Se pune sare. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.