Alivenci la Bucovina

Printeaza

Alivenci la Bucovina din: lapte, malai grisat, branza de vaci, smantana, margarina, faina, oua, praf de copt, sare, zahar, telemea.

Ingrediente:Alivenci la Bucovina

  • 1 l lapte
  • 300 g mălai grişat
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură margari­na (sau unt)
  • 50 g făină
  • 4 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 150 g zahăr
  • 100 g telemea (opţional)

 

Mod de preparare:

Intr-un ceaun sau o cratiţă de circa 3 l pui laptele, margarina şi sarea. Când laptele dă în primul clocot, presari mălaiul în ploaie amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe şi după 5-6 minute opreşti focul.

Baţi bine gălbenuşurile şi le amesteci cu brânza de vaci, praful de copt şi făina, apoi adaugi totul în compoziţia de mălai care trebuie să fie aproape rece. Sărezi după gust sau mai pui 100 g telemea rasă.

Adaugi şi albuşurile bătute spumă şi răstorni compoziţia în tava de la cuptor unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci alivanca în cup­torul încălzit dinainte, la foc potrivit, timp de 45-50 de minute. Când e gata, o tai fierbinte în bucăţi şi o serveşti cu smântână şi zahăr.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • alivenci cu branza vaci
  • alivenci cu branza
  • alivenci din bucovina
  • alivanca de bucovina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.