Alivenci moldovenesti
PrinteazaAlivenci moldovenesti
- 1 l lapte
- 300 g malai grisat
- 1/2 kg branza de vaci
- 1/4 l smantana
- 100 g unt
- 50 g faina
- 4-5 oua
- o lingurita cu varf sare
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase.
Se ingroasa in circa 5 minute dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.
Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Pofta buna!