Alivenci cu piersici

Printeaza

Alivenci cu piersici din: malai, gris, faina, branza, oua, zahar, smantana, piersici, lamaie.

Ingrediente:

  • 1 pahar mălai
  • 1 pahar griş
  • 3/4 pahar făină
  • 450 ml lapte
  • 175 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 pahar zahăr tos
  • coaja de la 1 portocală
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4-6 piersici
  • 1 cană smântână

 

Mod de preparare:

Alivenci cu piersici: Se opăreşte mălaiul şi grişul cu laptele fiert, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească. Se freacă brânza cu o lingură de unt şi gălbenuşurile până se obţine o pastă omogenă.

Se adaugă coaja de portocală 1/3 din smântână, faina şi zahărul (din care se păstrează 1 lingură pentru mai târziu).

Compoziţia rezultată se amestecă cu mălaiul şi grişul, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă totul bine. Se încinge cuptorul la 170°C, apoi se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt.

Se toarnă amestecul în tavă şi se coace timp de 30 de minute.

Intre timp se încinge restul de unt cu zeama de lămâie şi lingura de zahăr rămasă, iar când s-a caramelizat, se adaugă piersicile decojite şi tăiate în două.

Se rumenesc câteva minute, apoi se lasă să se răcească.

Se scoate alivanca din tavă să se răcescă puţin, apoi se taie pătrate, se pune câte o jumătate de piersică deasupra şi se serveşte cu smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.